اطلاعیه‌ها:

تست هوش وکسلر چیست و چطور به تشخیص هوش کمک می‌کند؟

تست هوش وکسلر چیست؟

هوش، ابزار زندگی و راهی برای استدلال است که خود را به صورت ‌های گوناگون نشان می‌دهد. تست هوش، یک معیار اندازه‌گیری توانایی ذهنی، حل مسئله و ظرفیت حافظه است. تست هوش وکسلر به عنوان یک تست هوش بین المللی و یکی از بهترین تست‌ها در دنیا بوده که میزان هوش و توانایی‌های ذهنی افراد را می‌سنجد.

 

تست وکسلر چیست؟

تست هوش وکسلر، یک آزمون  و یک روش استعداد‌یابی هوش بین‌المللی برای تشخیص میزان آی کیو بزرگسالان و کودکان است. این تست، با هدف شناسایی توانایی‌‌ها، رفتار هدفمند، تفکر و ارتباط فرد با محیط اطراف را می‌سنجد. پس این تست نه تنها ویژگی‌های درونی افراد بلکه تفکر و رفتار آن‌ها با دیگران را نیز آنالیز می‌کند. تست وکسلر به دو زیر مجموعه زبان پایه و غیر زبان پایه تقسیم می‌شود که نمرات بر حسب این دو محاسبه و ترکیب شده سپس نمره‌ی شخص به دست می‌آید.

 

نیم سال دوم تحصیلی و اهمیت آن

نیم سال دوم تحصیلی و اهمیت آن

نیم سال دوم تحصیلی و اهمیت آن نیمسال دوم تحصیلی یکی از طلایی‌ترین زمان‌ها برای جبران عقب ماندگی‌های تحصیلی و حتی مطالعه برای آزمون‌هایی همچون تیزهوشان است. درست است که نیمسال دوم نسبت به نیمسال اول کوتاه‌تر است و زمان کمتری را در اختیار دارید اما معمولا دانش‌آموزان در این

ادامه مطلب »
تجربه دانش آموزان و والدین تیزهوشانی

تجربه دانش آموزان و والدین تیزهوشانی بعد از قبولی در آزمون تیزهوشان

تجربه دانش آموزان و والدین تیزهوشانی قبولی در آزمون تیزهوشان یکی از لحظاتی است که برای دانش آموزان و والدینشان تغییراتی مهم به همراه دارد. پس از قبولی در این آزمون، تحولاتی در دیدگاه و رویکرد زندگی خانوادگی و تحصیلی آنها رخ می‌دهد. نظرات درباره مدارس تیزهوشان نشان می‌دهد که

ادامه مطلب »

 

تاریخچه تست وکسلر

با این‌که در طول زمان تست وکسلر تکامل یافته است، اما مقیاس اصلی آن در قرن بیستم و در سال ۱۹۳۹ توسط دکتر دیوید وکسلر ساخته شد و از آن سال به بعد به عنوان یکی از معتبر‌ترین و شناخته شده ترین تست‌ها در دنیا تلقی می‌شود.

او معتقد بود که ذهن آدمی، از عناصر خاصی تعریف شده که می‌توانیم آن‌ها را جدا تعرف کنیم با این حال این عناصر مستقل هستند و ارتباط جدا ناپذیر دارند. همچنین بر این موضوع باور داشت که معیار‌های سنجش هوش، ذهن انسان را محدود و ایزوله می‌کنند اما انسان با محیط، زندگی می‌کند و بخش مهمی از زندگی آن تحت الشعاع همین ارتباط‌ها است.

این موضوعات باعث شد در طی زمان، دکتر ویکسلر و پس از ایشان افراد دیگر این آزمون را بازنگری و ارتقا دهند.

 

تاریخچه تست وکسلر

 

هدف از آزمون وکسلر

هدف از تست هوش‌ وکسلر، شناسایی هوش و عملکرد شناختی که منبع اصلی توانایی‌های ذهنی در کودکان و بزرگسالان است. وکسلر در یک مرکز بالینی کودکان کار می‌کرد و هدف اولیه آن انجام تست بر روی کودکان بود اما هنگامی که موفقیت‌هایی در این راه کسب کرد تصمیم گرفت جامعه آماری را از کودکان به بزرگسالان ارتقا دهد.

 

محبوبیت تست هوش وکسلر

مقیاس تست وکسلر به گونه‌ای است که با هر فرهنگی همخوانی دارد به همین دلیل در همه کشور‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، از طرفی با کمک این آزمون می‌توان ضریب هوشی مردم دنیا را رده بندی کرد.

محبوبیت تست هوش وکسلر به دلیل دقت بالا و کاربردهای گسترده آن در سنجش هوش افراد است. این تست که توسط دیوید وکسلر طراحی شده، هوش را به صورت چندبُعدی ارزیابی می‌کند و به همین دلیل در میان روان‌شناسان و مراکز آموزشی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از دلایل محبوبیت تست هوش وکسلر، قابلیت استفاده آن برای گروه‌های سنی مختلف، از کودکان تا بزرگسالان، است. این تست نه‌تنها نمره کلی IQ را ارائه می‌دهد، بلکه نمرات جداگانه‌ای در حوزه‌هایی مانند هوش کلامی، هوش عملکردی و حافظه کاری ارائه می‌کند.

 

نسخه های تست وکسلر

آزمون‌های وکسلر با مرور زمان رشد کرده و تقویت شده‌اند تا به حال چهار نسخه اصلی از این آزمون ‌ها در دسترس است:

  • WAIS-R)): نسخه شبیه سازی شده WAIS که در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. این نسخه شامل ۶خرده آزمون کلامی و ۵ آزمون عملکردی بود. آزمون‌های شفاهی‌اش دارای ارقام، فاصله‌ها، واژگان و شباهت‌ها است.
  • WAIS-lll)): این نسخه در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. این نسخه برای هوش کلامی، ضریب هوش عملکردی و ضریب هوشی کامل با چهار ملاک ادراکی‌، کلامی، سرعتی و حافظه کاری ارائه شد.
  • WAIS-lV)): نسخه کنونی و مورد استفاده که در سال ۲۰۰۸ ابداع شد این نسخه از ۱۰ آزمون اصلی و ۵ خرده آزمون تکمیلی تشکیل شده است.۱۰ آزمون اصلی، نمرات مقیاس را مشخص که این نمرات ضریب هوش مقیاس کامل را نشان می‌دهد.
  • WAIS-V)): این آزمون برای کودکان و نشانه توانایی فکری و عملکردی کودک است. این آزمون شامل ۵ امتیاز درک کلامی، فضای بصری، استدلال سیال، حافظه کاری و سرعت پردازش است.

 

تست وکسلر برای بزرگسالان

 

تست وکسلر برای بزرگسالان

نمونه تست و آزمون وکسلر بزرگسالان مربوط به هوش‌ فزاینده نیست و هوش پیشرو را می‌سنجد. بنابراین نباید با مقیاس کودکان آن را محاسبه کرد.

آزمون وکسلر بزرگسالان از ۴ مقیاس درک مطلب،‌ سرعت پردازش‌ کلامی، ادراکی، حافظه فعال و ۱۰ خرده آزمون زیر تشکیل شده است.

  • شباهت‌ها
  • اطلاعات عمومی
  • دایره واژگان
  • استدلال ماتریس
  • طراحی مکعب‌ها
  • معما‌های بصری
  • محاسبه
  • نماد‌یابی
  • رمزگذاری
  • ارقام

 

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟

چگونه برنامه ریزی درسی کنیم؟

برنامه ریزی درسی مهم‌ترین عاملی که می‌تواند پیشرفت تحصیلی را برای شما به ارمغان بیاورد یک برنامه‌ریزی درست و اصولی است. بدون برنامه‌ریزی نمی‌توان آنطور که باید پیشرفت در تحصیل را تحقق بخشید. با توجه به این موضوع باید در اولین قدم برای رسیدن به موفقیت یاد بگیریم چگونه برنامه

ادامه مطلب »
نمره قبولی آزمون سمپاد 1403

نمره قبولی آزمون سمپاد 1403

نمره قبولی آزمون سمپاد آزمون سمپاد، یکی از مهم‌ترین آزمون‌های ورودی برای دانش‌آموزان در ایران است که هر ساله برای پایه‌های ششم و نهم برگزار می‌شود. هدف از این آزمون، شناسایی و پذیرش دانش‌آموزان با استعداد و هوش بالا برای ورود به مدارس سمپاد (مدارس استعدادهای درخشان) است. نمره قبولی

ادامه مطلب »

 

تست هوش وکسلر کودکان

تست وکسلر کودکان دو جنبه هوش کلامی و عملکردی را در کودکان می‌سنجد این تست عملکرد ذهن کودکان را به طور چند وجهی می‌بیند. این تست معمولا برای کودکان ۶تا ۱۶سال و با زمان تقریبی ۸۵دقیقه برگزار می‌شود.

روانشناسان معتقد به استفاده از این تست برای کودکانی هستند که دچار افت تحصیلی شده‌اند. تست وکسلر کودکان به عنوان استانداردی طلایی در ارزیابی عملکردی و فکری شناخته شده است.

 

تست هوش وکسلر کودکان

 

مقیاس تست وکسلر

به طور کلی تست وکسلر شامل چهار بخش ادراکی، کلامی، سرعت تحلیل و پردازش و حافظه کاری به سنجش هوش افراد می‌پردازد:

  • کلامی-غیر کلامی: شاخص کلامی، به معنای توانایی فرد در برخورد با محیط و استفاده از زبان گفتاری است در این بخش تجربه‌های فرد آشکار می‌شود.
  • ادراکی: در این قسمت توانایی فرد با مشاهده،‌ تفسیر، جمع‌آوری اطلاعات تصویری ارزیابی می‌شود.
  • حافظه کاری: این بخش از تست هوش وکسلر توانایی فرد در به خاطر سپردن توالی اعداد و ارقام را می‌سنجند.
  • سرعت پردازش و تحلیل: در این قسمت سرعت فرد را در حل مسائل و پردازش کارآمد اطلاعات بصری اندازه گیری می‌کنند. در این قسمت مهارت کدگذاری، نمادها و خط زنی استفاده خواهد شد.

 

کاربرد تست وکسلر

 

کاربرد تست وکسلر

تست هوش، برای سنجش افراد در گروه‌های سنین مختلف به کار می‌رود. تست هوش وکسلر در ایران نه تنها برای پیش بینی وضعیت تحصیلی دانش آموزان بلکه در برسی‌های بالینی مختلف مانند روانشناسی کاربرد دارد و در مراکز درمانی‌، آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها استفاده می‌شود. کاربردهای بی‌نظیر تست هوش وکسلر:

  • تست وکسلر به عنوان ابزار بالینی: تسک وکسلر به عنوان یک ابزار مادی توسط پزشکان و متخصصان مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان مثال با استفاده از این آزمون و نمرات کسب کرده در آن می‌توان به پیش‌فعالی کودکان و ناتوانی یادگیری در برخی افراد پی‌برد. به طور کلی روانپزشکان و روانشناسان از این ابزار برای تشخیص ناتوانی‌های عقلانی، تاثیر اختلالات مغزی و بیش فعالی بهره می‌برند.
  • عملکرد شناختی: تست هوش وکسلر، به عنوان یک ابزار شناختی برای پی بردن به توانایی‌های فکری و ضعف و قدرت عملکرد‌های‌ شناختی استفاده می‌شود. پی بردن به عملکرد شناختی می‌تواند در تشخیص صحیح مشکلات یادگیری و عملکرد حافظه، شما را یاری کند.
  • پیشرفت تحصیلی: تست وکسلر در کنار آزمون پیشرفت تحصیلی کافمن اطلاعات مهمی در ارتباط با پیشرفت تحصیلی به ما می‌دهد. این آزمون‌ها در مدرسه و برای نقص‌ تحصیلی کودکان به کار می‌رود.
  • رشد کودک: تست وکسلر می‌تواند برای ارزیابی کودک، رشد کودک از روی تقویم رشد موثر عمل کند. آگاهی از نتایج تست وکسلر به همراه دیگر نتایج به‌ دست آمده از آزمون‌های دیگر می‌تواند رشد روانی و بهزیستی کودک را نشان دهد.

 

مزایای تست وکسلر

 

مزایای تست وکسلر

بی شک تست وکسلر از دیگر تست‌های هم سطح خود از مزایا و امتیازات بیشتری برخوردار است و این امر باعث ارزیابی بهترآن می‌شود در ادامه با مزایای این تست آشنا می‌شویم:

  • اطلاعات واضح و دقیقی در حوزه عملکرد ادراکی شخص با توجه به خرده تست ها و آزمون ها ارئه می‌کند.
  • تست هوش وکسلر باعث می‌شود نقاط قوت و ضعفمان را بشناسیم.
  • سنجش و برآورد هوش زبانی و عملی
  • امکان برنامه ریزی تحصیلی با آن
  • امکان تشخیص مشکلاتی همچون‌ افسردگی، اضطراب و وسواس با این تست.

معایب تست وکسلر

هر چیزی علاوه بر مزایا معایبی هم دارد:

  • تست وکسلر در مقایسه با تست استنفورد بینه دامنه انتهای هوش را اندازه نمی‌گیرد.
  • نمرات خرده آزمون‌ها برای افراد بالاتر از ۷۰ با افزایش سن کاهش پیدا می‌کند.
  • در نمره گذاری بعضی ماده‌ها همچون درک و فهم، شباهت، لغات درجه معینی از ذهنیت وجود دارد.
  • از لحاظ وسعت محدودیت دارد و در سنجش پیشرفت، انگیزه و خلاقیت ناتوان است.
  • مهم‌ترین ایراد آن ناکافی بودن تنوع داده‌ها برای بررسی روایی نتایج آن است.

 

هوش کلامی

تقویت هوش کلامی: کلیدی برای موفقیت در زندگی و کسب‌وکار

منابع آموزشی تقویت هوش کلامی در دنیای امروز، انسان‌ها با چالش‌های متعددی روبرو هستند که نیازمند توانمندی‌های متفاوتی است. یکی از این توانایی‌ها که نقشی تعیین‌کننده در زندگی فردی و حرفه‌ای دارد، هوش کلامی است. این هوش نه تنها در برقراری ارتباط مؤثر با دیگران، بلکه در دستیابی به اهداف

ادامه مطلب »
بازی سودوکو

 بازی سودوکو برای تقویت ریاضی دانش آموزان 

بازی سودوکو راهی برای تقویت ریاضی بازی سودوکو یکی از بهترین ابزارها برای تقویت مهارت‌های ریاضی در دانش‌آموزان است. ریاضی یکی از مهم‌ترین دروس در آموزش و پرورش است که پایه و اساس بسیاری از علوم دیگر را تشکیل می‌دهد. تقویت مهارت‌های ریاضی نه تنها به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا

ادامه مطلب »

 

اهمیت تست وکسلر برای کودکان و بزرگسالان

تست هوش وکسلر یکی از معیار‌های موجود در زمینه هوش‌ کلامی و غیر کلامی است. علاوه بر این‌ها به وضعیت تحصیلی، رشد کودک، جلوگیری و درمان مشکلاتی مانند استرس و افسردگی کمک می‌کند. اگر شما ‌هم به این تست علاقه مند هستید باید به این نکته که این تست نیازمند وجود متخصص است آگاه باشید. یک متخصص آگاه به تست وکسلر و روانشناس می‌تواند علاوه بر تشخیص نقاط قوت و ضعف شما توانایی ‌های روحیتان را بالا ببرند. با گروه آموزشی اف ریاضی می‌توانید علاوه بر آزمون‌های وکسلر توانایی‌های خود را بالا ببرید. ما در کنار شما و فرزندانتان هستیم. با تیم با تجربه اف ریاضی و مدرسان ما دیگر نگران آینده نباشید، آینده‌ای روشن در دستان شماست.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *